Vitaliteitscoaching

Ik ben er van overtuigd dat door mijn integrale aanpak mensen er wel in slagen om hun leefstijl duurzaam te veranderen. Als coach kan ik je helpen om een gezonde en energieke leefstijl te ontwikkelen en om deze leefstijl ook vast te houden voor de toekomst. Ik kan je helpen om jouw vitaliteit te verbeteren, zodat je meer levenskracht ervaart. 

De sleutel tot verandering ligt in jezelf verborgen. Hoe raak je intrinsiek gemotiveerd? Alleen met goede tips en adviezen kom je er niet. Het heeft ook te maken met inzicht. Inzicht in wie je bent, wat je belangrijk vindt, waarom je de dingen doet zoals je doet, denkt zoals je denkt en reageert zoals je doet. Als we die onbewuste processen aan het licht kunnen brengen dan is er verandering mogelijk.

Wat is integrale vitaliteitscoaching?

Als integraal vitaliteitscoach ga ik ervan uit dat er een onderlinge samenhang is tussen  je lichaam, je denken, je emoties, de waarden waar vanuit je leeft en je motivatie. Door inzicht te krijgen in al deze dimensies en doelgericht te werken aan jezelf, kun je komen tot een gewenste totaal balans. Integrale vitaliteitscoaching is dus coaching die zich richt op de hele mens.

De dimensies:

  • Je lichaam: de fysieke dimensie. Dit staat voor je leefstijl (voeding, beweging, slaap, stress, ontspanning)  
  • Je denken: onze denkpatronen, gedachten, overtuigingen, visie en veerkracht
  • Je emoties: relaties, gevoelens en communicatie
  • Je ziel: je identiteit, waarden, geloof en missie
  • Je motivatie: je daadkracht, zelfsturing en prioriteiten

→ Weet dat ik geen medicatie voorschrijf of stop. Daarvoor ga je altijd in overleg met je behandelend arts. Wel kan ik je begeleiden bij het aanpassen van je leefstijl, waardoor je mogelijk minder medicatie nodig gaat hebben. Het is dus raadzaam om te melden aan je behandelend arts dat je actief aan je leefstijl werkt.

Sluit Menu