Over Mirjam

Ik ben een zorgmens. Tijdens mijn werk als HBO-V verpleegkundige op de afdeling cardiologie en later als coördinator hartrevalidatie raakte ik gefascineerd door de wijze waarop mensen in staat waren om hun leestijl daadwerkelijk te veranderen. Ik kreeg energie van het motiveren. Ik ontving vaak positieve waardering voor het gesprek waardoor mensen hoopvol de deur uit gingen. Dit motiveerde mij om de opleiding voor integraal leefstijl- en vitaliteitscoach te volgen aan de MARK academy in 2018-2019. Nu heb ik een eigen praktijk voor leefstijl-coaching en werk ik daarnaast bij Cure4Life als voedingscoach. 

Waarom MIVIT-coaching

Wat mij al die jaren verbaasde was het verschil in succes die mensen boekten bij de wens om hun leefstijl daadwerkelijk te veranderen. De ene patiënt riep; “ik stop met…”, of “ik ga starten met....” en veranderde daadwerkelijk zijn leefstijl. Maar niet iedereen lukt het om daadwerkelijk zijn leefstijl te veranderen. Deze personen wil ik graag motiveren om wel de gestelde doelen te gaan bereiken door middel van vitaliteitscoaching.

Bij gezondheidsproblemen adviseert een arts vaak om de leefstijl aan te passen of het gedrag te veranderen. Ondanks veel informatie en leefstijladviezen blijkt dit in de praktijk vaak lastig te realiseren. De succesfactor heeft de maken met onzichtbare en vaak ook onbewuste processen. Dit onderwerp intrigeerde mij om de opleiding voor integraal leefstijl- en vitaliteitscoach te gaan volgen.

Over Mirjam persoonlijk

Ik ben Mirjam van Steenbergen, gelukkig getrouwd en moeder van 2 geweldige jongens. Ik woon in een landelijke omgeving, op een boerderij, en houd erg van het buitenleven, de natuur en rust. Harmonie is belangrijk voor me en een situatie waar ik blij van wordt. Eigenlijk is harmonie een ander woord voor balans, evenwicht, vrede. Uit eigen ervaring weet ik hoeveel het oplevert om harmonie te ervaren; in mijn persoonlijk leven, in relaties, in mijn huis en activiteiten. Ik weet ook hoe ik me voel als die harmonie/ balans een poos zoek is. Want laten we eerlijk zijn; zo is het leven…. Het leven is niet maakbaar. Ik weet wie en wat belangrijk is in mijn  leven en waar ik bewust keuzes wil maken. Door dit proces ben ik dichter bij mezelf gekomen en heb ik geleerd om leefgewoonten te verankeren in mijn leefstijl. Dit alles maakt dat ik persoonlijk zo enthousiast ben over mijn carriere switch naar integraal leefstijl- en vitaliteitscoach. Ik heb namelijk gemerkt wat bewustwording en zelf stappen zetten met me heeft gedaan. Leven vanuit de Bron, in harmonie met mezelf en de ander. Eigen keuzes maken die passen bij mijn waarden en een leefstijl die ik belangrijk vindt. Me vitaal en in balans voelen. Dat wens ik jou ook toe!

Als vitaliteitscoach ben ik puur, authentiek en straal ik rust uit. Ik kan goed luisteren en zal ik je af en toe een spiegel voor houden. Ik ga je positief stimuleren om stappen te zetten op de weg die jij voor ogen hebt.

Sluit Menu